فرایند آماده سازی و غنی سازی غلات در تولید محصولات غذایی
ادویه ها عامل بسیار بزرگ طعم دادن و معطر کردن هر نوع غذایی هستند. همچنین به کار گیری این نوع ادویه ها می تواند طیف گسترده ای از انواع مزه ها را در غذا ایجاد کند . البته باید در نظر داشت که در آداب و رسوم مختلف ، میزان استفاده از انواع ادویه ها در غذا ها متنوع است. بطور کلی می توان گفت ادویه عضوی جدانشدنی از انواع غذا ها است و بدون خرید ادویه مرغوب ، غذا طعم و رنگ خوب و دلپذیری نخواهد داشت. کشور هند از دیرباز ، بزرگترین تولید کننده ی انواع ادویه در دنیا بوده است. همانطور که میدانید ادویه ها از منابع گیاهی بوجود می آیند پس بهتر است ادویه ها را از مراکز معتبری خریداری نمایید . همچنین در زمان طبخ غذا ، بهتر است ادویه جات را در اواخر پخت غذایتان به آن اضافه کنید تا هم خواص ادویه حفظ شود و هم رنگ و لعاب بی نظیری را به غذایتان بدهد. می توان گفت بهترین شرایط برای نگهداری ادویه جات ، شرایطی خشک و تاریک می باشد. بهتر است بدانید که رطوبت باعث فاسد شدن و حتی کپک زدن انواع ادویه جات خواهد شد. پس در کنار خرید ادویه جات با کیفیت ، حواستان به نگهداری آن هم باشد . در ادامه با تاریخچه ادویه و همچنین خواص ادویه جات پرطرفدار در غذاهای اصیل ایرانی آشنا می شویم . پس همراه ما باشید.
با تاریخچه ادویه آشنا شوید
در ابتدا وقتی حرف از قدیمی ترین ادویه جات در دنیا می شود؛ کاوشگران بر این باورند که ادویه دارچین جزو پرکاربرد ترین و پرخاصیت ترین ادویه ها در زمان قدیم است . تاریخچه ی پیدایش این ادویه ی پرکاربرد مربوط به هزار و پانصد سال قبل از میلاد می باشد. پس از دارچین ، فلفل و نمک نیز که امروزه جزو طعم دهنده های اصلی در غذا هستند ، به عنوان پر قدمت ترین ادویه ها محسوب می شوند که می توانید در کنار خرید محصولات ارگانیک ، با استفاده از این ادویه جات سلامت بدن خود را تضمین کنید. ادویه جات دیگری نیز وجود دارند که هم مدت زیادی از کشف شدنشان توسط انسان میگذرد و هم بسیار پر خاصیت هستند . به طور مثال ادویه میخک که در شهر سریلانکا کشف شد و دارای قدمتی هزار ساله است، خواص درمانی بسیار زیادی دارد.
ادویه ها بطور کلی به چند دسته تقسیم می شوند ؟
می توان گفت که دانشمندان و افراد اهل فن به طور کلی ادویه ها را به ۲ دسته تقسیم نموده اند :
ادویه جات گرم مزاج مانند دارچین ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز، زنجبیل ، زردچوبه و …
ادویه جات سرد مزاج مانند سماق ، تخم گشنیز، پودر لیمو ، پودر غوره و …
البته واجب است بدانید که هر دو دسته از این ادویه جات خواص بسیار زیادی دارند اما به شرطی که از مرغوبیت این محصولات اطمینان حاصل کنید و قبل از استفاده حتما از مراجع مربوطه مشاوره بگیرید تا تاثیر این ادویه ها را بطور محسوس مشاهده کنید.
مهمترین اثرات ادویهجات بر بدن چیست؟
افزایش متابولیسم بدن و کالری سوزی
اگر چربی سوزی و افزایش سوخت ساز بدنتان برایتان مهم است از ادویه های تند مانند فلفل و زنجبیل استفاده کنید . استفاده و خرید عرقیات که باعث افزایش متابولیسم بدن میشود موجب می شود تا بدن شما با افزایش دما و تعریق بیشتر روبه رو شود . همچنین در صورت استفاده صحیح باعث لاغری نیز می شود. علاوه بر این دو ادویه ی تند زرد چوبه و حتی دارچین نیز باعث بالا بردن ضربان قلب و گردش خون در بدن می شوند که روند کالری سوزی را نیز افزایش می دهد.
از بین بردن مشکلات گوارش و درد های معدوی
مصرف کردن دمنوش های زنجبیلی و یا اضافه کردن پودر زنجبیل به غذا ها، درمان موثری برای معده درد است. پودر دارچین و هل هم برای برطرف کردن مشکلات گوارش و همچنین رفع حالت تهوع شدید ، بسیار مفید هستند.